News

Ngomong ORA kanggo Botol Banyu lan Mikroplastik

 

Dina Setu, 18 ikithSeptember, kampanye global bakal teka maneh: Dina Pembersihan sing diatur dening Clean Up the World. Amarga Ibu Alam duwe kapasitas winates kanggo ngresiki awake dhewe, program iki menehi sumbangan kanggo planet kasebut liwat macem-macem tumindak lingkungan lokal. Visi kasebut yaiku kanggo menehi inspirasi milyaran wong kanggo mbukak lengane lan ndhaptar tindakan positif sing bisa ditindakake. Malah tumindak sing paling cilik bisa nggawe donya beda!

 

Acara reresik dianakake ing meh kabeh negara. Tujuan utamane yaiku nglawan sampah lan sampah. Puing-puing laut mengaruhi pemandangan pantai lan kesehatan ekosistem laut, sing sabanjure mengaruhi ekonomi laut. Puing segara kaya ngono bisa dicuci ing dharatan kanthi bentuk gelombang sampah. Mula, sampah ing pesisir kalebu salah sawijining jinis acara reresik penting.

 

wcd-sponsoractie-1500x1000

(Sumber Gambar: worldcleanupday.nl)

 

brian-yurasits-5fbJMCzqNDs-unsplash

(Sumber Gambar: unsplash.com)

 

 

 

Botol banyu ing endi wae! Umume sampah ing pantai yaiku banyu botol. Dunia mbuwang luwih saka $ 100 milyar kanggo banyu botol saben taun. Amarga ora bisa didaur ulang, biaya nyata kanggo urip segara lan alam ngluwihi imajinasi kita. Peneliti uga kuwatir ana kemungkinan ancaman mikroplastik sing gedhe tumrap kesehatan manungsa amarga panliten nuduhake manawa banyu botol ngemot mikroplastik. Panggunaan banyu kemasan tegese asupan mikroplastik.

 

18299

(Sumber Gambar: statista.com)

 

Minangka infographic statista.com sing ditampilake, sumber mikroplastik paling gedhe sing mlebu ing awak yaiku banyu kemasan. Nanging ngombe banyu keran ora bakal luwih apik… Wangsulane? Filter banyu ngombe! Teknologi filtrasi osmosis mbalikke minangka solusi sing apik kanggo nglindhungi mikroplastik ing banyu amarga bisa ngilangi kabeh nganti ora ana sing liya kajaba H2O.

 

Apa osmosis mbalikke?

 

Nalika rong solusi konsentrasi uyah sing beda dipisahake karo membran semi-permeabel, kanthi cara alami, banyu bakal mili saka larutan sisih pekat ngisor menyang sisih konsentrasi sing luwih dhuwur kanggo golek keseimbangan, nganti konsentrasi ing sisih loro membran yaiku witjaksono

 

Proses iki ora mbutuhake energi apa wae. Lan yen nindakake tumindak sing ngelawan karo sing sadurunge, sejatine butuh energi. Sampeyan kudu menehi tekanan luwih akeh ing sisih konsentrasi sing luwih dhuwur kanggo ngatasi kecenderungan alami lan meksa aliran banyu kanggo ngliwati tiang cilik membran lan entuk aliran banyu murni. Teknologi sing digunakake ing proses iki diarani perawatan banyu osmosis mbalikke.

 

新闻-5269

 

RO minangka salah sawijining cara sing paling efektif kanggo mbusak kontaminan saka banyu lan ningkatake kualitas banyu. Bukak dhaptar produk kanggo golekproduk RO anyar utawa fitur solusi perawatan banyu ngombe liyane Teknologi RO kanggo nggawe prabédan. Saiki kita urip ing jagad sing gegandhengan tinimbang sadurunge, lan saben wong kudu menehi conto supaya bisa dituruti dening wong liya. Ngomong ora kanggo banyu botol. Ngomong ora kanggo plastik. Sampeyan bakal bisa mungkasi polusi banyu, krisis laut, lan uga perubahan iklim!